Koliko znate o roze zlatu

U Rusiji je bilo izuzetno popularno početkom 19.veka zbog čega je dobilo naziv rusko zlato. Nastaje mešanjem legure finog žutog zlata sa bakrom i srebrom. Intenzitet boje zavisi od odnosa količine bakra i srebra u ovoj leguri pa boja nakita može da bude nežno roze ili da naginje ka crvenoj. Tako se dobija roze zlato i crveno zlato. Nakit od roze i crvenog zlata može biti finoće 14k ili 18k. Dizajneri često kombinuju razne boje zlata da bi dobili nakit koji je upečatljiv, interesantan i unikatan.

Roze zlato deluje izrazito romatično i nežno, pa je omiljeno i među budućim mladencima. U zlatarskoj kući Andrejević najčešće ga koristimo za izradu verenčkog prstenja ili burmi, ali je i sastavni deo naših kolekcija Tutti Frutti 11, Frutti di Mare i Frutti di Bosco.

Pogledajte neke od zanimljivih modela sa roze zlatom u našoj ponudi.

Zahvaljujući svom bogatom i raskošnom dizajnu i  kombinaciji  roze zlata i brilijanata koristi se za izradu burmi

Bilo nam je inspiracija i u kolekciji Tutti Frutti 11. Čak 11 vrsta dragog kamenja se odlično uklopilo sa roze bojom zlata.

Naki u kombinaciji belog i roze zlata sve više dobija na popularnosti. Elegantan i prefinjen izgled belog zlata odlično dopunjuju topli tonovi roze zlata. Naša kolekcija Bicolore je poznata baš po takvim modelima.

Roze zlato u kombinaciji sa Tahiti biserom i slatkovodnim biserima, čiju lepotu dodatno ističu brilijanti, čine Lacrio prsten. Ovaj prsten  je pravi predstavnik naše Frutti di mare kolekcije.