Zašto su dijamanti najvredniji poklon?

Šta su dijamanti?

Dijamantima nije potrebno posebno predstavljanje. Ovo izuzetno ,,kamenje” svima je poznato, a ogromnu  popularnost duguje  specifičnim karakteristikama. Pored jedinstvenih odlika, dijamanti su popularni i poželjni i zbog činjenice da su veoma retki. Retkost dijamanata utiče na cenu dijamanata, koja između ostalog govori da pred Vama nije tek običan prozračni kamenčić.Dijamanti su najdragocenije drago kamenje na svetu. Takođe su i najtvrđa i najteža poznata materija, sastavljena od čistog ugljenika. Ta činjenica dijamant čini jedinim draguljem sastavljenim od samo jednog elementa.DIjamanti se smatraju i najstarijim svetskim blagom, jer se procenjuje da su formirani pre više od 3,3 milijarde godina. Zbog pomenutog, noseći dijamantski nakit, na neki način nosite i jedinstven dar Zemlje, deo njene istorije sa sobom. Zar to nije fascinantno?!Stari Grci su verovali da su dijamanti suze Bogova i da imaju mistična i magijska svojstva. Reč dijamant i potiče iz grčkog jezika i znači ,,neuništiv”. Do danas, popularnost dijamanata i dijamantskog nakita i sposobnost da zadive i jeste neuništiva.

Dijamant

Zašto su dijamanti posebni?

Šta je to što dijamante čini izuzetnim? Pored zapanjujuće lepote, putovanje dijamanta od središta Zemlje do jedinstvenog ukrasa osobe u vidu blistavog dijamantskog nakita čini ga drugačijim od drugog dragog kamenja. Kvalitet  dijamanta može se videti dok je još u gruboj formi, ali tek nakon veštog i preciznog brušenja, dijamant ostvaruje svoj pun potencijal.Svaki dijamant je kao otisak prsta- jedinstven. Četiri odlike diktiraju kvalitet dijamanta. To su tzv. 4C, odnosno Cut (sečenje), Clarity (čistoća), Color (boja) i Carat Weight (težina u karatima). Na osnovu ovih parametara procenjuje se vrednost dijamanta. Vrednost dijamanta nije konačna, ukoliko se radi o dijamantu u blisteru, koji se može uvećavati po želji vlasnika, posebnom tehnikom. Dijamant u blisteru jedan je od najpopularnijih poklona zlatare Andrejević.

Šta garantuje kvalitet dijamanta?

Garanciju kvaliteta dijamanta i njegovo pouzdano poreklo čini GIA sertifikat. Ovaj sertifikat dobija se uz bilo koji komad dijamantskog nakita i dijamant u blisteru zlatare Andrejević.

Kome najbolje pristaju i kada ih pokloniti?

Dijamanti su svoje mesto našli na svim vrstama nakita. Vereničko prstenje po nepisanom pravilu budućih mlada mora sadržati makar jedan dijamant. Dijamantski nakit je najpoželjniji, kako zbog lepote, tako i zbog posebne simbolike. U simbolici dragog kamenja dijamant predstavlja ljubav i neprolaznost.DIjamanti su univerzalan poklon. Pristaju svima, nezavisno od dobi i ukusa i sasvim sigurno su nenadmašan dar za obeležavanje bilo kog važnog datuma. Dijamanti izazivaju ljubav na prvi pogled i kao porodično nasleđe čuvaju se za buduće generacije.Radost i lepota koju dijamanti donose neprevaziđeni su. Poklonite ih i pokažite ljubav. Posetite dom najlepših dijamanata- zlataru Andrejević.

Dijamant